Het UWV, foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Het UWV, foto ter illustratie © ANP

De Achterhoek is de ‘oudste’ arbeidsregio van het land: (jonge) vervangers voor pensionado's gezocht

DOETINCHEM - Ruim acht van de honderd werknemers in de Achterhoek zijn 60 jaar of ouder. Daarmee kent deze regio de meest vergrijsde arbeidsmarkt van Nederland. Dit betekent dat de Achterhoek de komende jaren ruim 10.000 werknemers die met pensioen gaan, moet vervangen. 

8 reacties

 • Titus

  2 jaar geleden
  Mik niet slechts op jongeren, maar ook de oudere werknemers die er nog zijn zouden de jongere kunnen "inwerken" zodat ervaring wordt opgebouwd. Ouderen beschikken daar nl. over!! Doe daar wat mee! Dan pas de jongeren inzetten als opvolging. Ooit was dat vanzelfsprekend.
 • Kleinnagelbrink

  2 jaar geleden
  Als er geen huizen die betaalbaar zijn gebouwd worden krijg en houdt je ook geen jongeren voor het werk De vaak  prachtige boerderijen zijn veel te duur voor jonge mensen
 • theo

  2 jaar geleden
  In de transport sector is geen probleem vraag maar aan montferland die zetten onder dwang van intrekken uitkering mensen in met een uitkering ik hoor jullie alweer blèren maar die kunnen toch wel werken helemaal mee eens maar dan moet daar wel overleg mee zijn en niet je zal je moet je gaat en dan ook nog werk wat je eigenlijk geen werk mag noemen ikzelf heb het mogen ondervinden shampoo flesjes met 6 uit het plastic trekken en met drie weer in plastic pakken en dat 2 jaar lang om gek van te worden
 • Stoker

  2 jaar geleden
  Gelukkig hebben we ons achterhoekboard. Het komt goed.....  https://8rhk.nl/smart-governance/achterhoek-board/
 • Schapenherder

  2 jaar geleden
   Als docenten wat meer centjes zouden krijgen dan zouden er ook meer mensen docent willen worden. Om maar een voorbeeld te noemen.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek