Twan Rosmalen (links) en Peter Schrijver van waterschap Rijn en IJssel.
Volledig scherm
PREMIUM
Twan Rosmalen (links) en Peter Schrijver van waterschap Rijn en IJssel. © Jan Ruland van den Brink

De Achterhoek is het vergiet van Nederland: ‘We krijgen klimaat van Bordeaux’ (en dat is geen goed nieuws)

DOETINCHEM - Er valt jaarlijks genoeg regen. Waarom heeft de Achterhoek dan last van droogte? Waar blijft toch al dat water? We krijgen het klimaat van Bordeaux, dat staat vast. Maar wat moet er gebeuren om ervoor te zorgen dat de Achterhoek geen Sahara wordt? 

13 reacties

 • Wim Sonderen

  3 maanden geleden
  Zolang we het drinkwater nog door de plee spoelen hebben we nog wel iets te doen.
 • leo

  10 maanden geleden
  Nee, hoogwaterpieken worden sneller afgevoerd om te voorkomen dat de steden onderlopen, daarom worden rivieren aangepakt ,rest van het jaar wordt water in de grote rivieren zo goed mogelijk vast gehouden.
 • Theo

  10 maanden geleden
  al het belastinggeld gaat naar de randstad weten we al jaren. Hoe lossen we dit probleem, waar vooral de randstad schuld aan is, nu op?
 • Kgeleuftniemeer

  10 maanden geleden
  Fantastisch! Dan hoeven we niet meer helemaal naar Zuid Frankrijk te rijden om mooi weer te hebben op vakantie. En de wijn kunnen we ook zelf maken.
 • feitenchecker

  10 maanden geleden
  Nog steeds worden er honderden miljoenen per jaar uitgegeven voor het nog sneller afvoeren van het rivierwater (Ruimte voor de rivieren) terwijl de waterhoeveelheid via met name de Rijn steeds sneller slinkt. De rivieren hebben juist steeds minder ruimte nodig. De waanzin ten top. 

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek