De trucks staan opgesteld voor het Fatima Convooi.
Volledig scherm
De trucks staan opgesteld voor het Fatima Convooi. © Jan Ruland van den Brink

De Eiland Truckers bezorgen bewoners Elver de dag van hun leven

NIEUW-WEHL- Jurgen (48) is bewoner van Elver, de instelling voor mensen met een verstandelijke beperking met de hoofdvestiging in Nieuw-Wehl. Hij staat er gespannen bij, als hij samen met broer Ruud en schoonzus Friedi uit Doetinchem wacht op ‘zijn’ vrachtwagen.

6 reacties

 • Piet Paaltjes

  3 jaar geleden
  er zijn maar een paar keuzes in je tachograaf, dus die vlieger gaat niet op.en het blijft een rit, hard of zacht doet er niet toe, er zal er maar 1  tussenzitten die  een lange werkdag heeft gereden en dit er "even achteraan doet" en brokken maakt wegens vermoeidheid of ander falen.de rij en rusttijden is niet voor niets zo strengbovendien vraag ik me af hoe de verzekering dit ziet als "bijrijder" is dit namelijk een vreemde constructie
 • Nick

  3 jaar geleden
  Nee hoor, tijdens een truckersrun hoeft de pas er niet in, en kan er out of scope worden gereden.
 • WillemII

  3 jaar geleden
  Vraag ik me ook altijd af. Misschien kunnen de plaatsers het even uitleggen? Hieronder is nog ruimte genoeg.
 • Vfrarry

  3 jaar geleden
  Hoe kun je hier nu een duimpje omlaag bij zetten?
 • Piet Paaltjes

  3 jaar geleden
  een rit is een rit. als je als chauffeur je niet aan de rij en rusttijden gaat houden omdat je zonodig met een beperkte wil gaan rijden dan heeft het de plank finaal misgeslagen.de rij en rusttijden wet is streng en dat moet ook . Anders moet je geen chauffeur worden.of zou u het fijn vinden als een chauffeur in datzelfde konvooi de regels aan zijn laars lapt en een gigantisch ongeval veroorzaakt wegens oververmoeidheid of een menselijk falen?

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek