Vluchtelingen en statushouders in de Achterhoek.
Volledig scherm
PREMIUM
Vluchtelingen en statushouders in de Achterhoek. © Marcel Kuster/ DG

De ene vluchteling is de andere niet: een overzicht van de Achterhoek met Oekraïners, Syriërs en Eritreeërs

DOETINCHEM/ WINTERSWIJK - De ene vluchteling is de andere niet. Van Oekraïners tot Syriërs tot Eritreeërs strijken voor korte of langere tijd neer in de Achterhoek, al dan niet in een noodopvang. En de statushouders die hier een huis krijgen toegewezen misschien wel voor altijd. Een poging tot een overzicht.

14 reacties

 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  @Andre Eggerding bedankt voor je reisverslag. ik zou alleen de nederlandse sores dan weglaten, dat komt dan wel weer na het reces.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Johann Janssen,heb al veel plaatsen bezocht als Venetië,Ravenna en Bologna. Wel blijven bijhouden wat er speelt in Nederland.
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  @Andre Eggerding Andre prettige vakantie daar in italie echter ik zou het wel weten en alle on-line activiteiten vermijden en genieten van de omgeving waar ik zou zitten.
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  @Martin de Beer, de meeste asielzoekers zijn er heus niet op uit om de hele dag maar een beetje rond te hangen. Ze willen best werken en hun eigen geld verdienen. Punt is alleen dat het vaak niet mag, tenzij je aanvraag minimaal een half jaar loopt en je een tewerkstellingsvergunning krijgt. Ook zijn er genoeg werkgevers die het niet zien zitten om een asielzoeker of statushouder aan te nemen of op te leiden. Het zou niettemin een goede oplossing zijn voor het enorme personeelstekort.
 • Jaap De Graaf

  2 maanden geleden
  Overal personeelstekort maar ik zie maar zelden een Syriër of Ethiopiër in de bouw off elders aan het werk. wer moeten naar een veel strenger systeem, we zitten vol en er is geen plaats voor mensen die de hand op willen houden. Of hier werken of weg.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem