Volledig scherm
Sjoerd Weikamp met Graafschap-directeur Hans Martijn Ostendorp tijdens de huldiging na de promotie afgelopen zomer. © DE GELDERLANDER

De Graafschap met Veur Altied vanavond bij Pauw

DOETINCHEM - De theatervoorstelling Veur Altied over De Graafschap komt woensdagavond (23.00) aan de orde in Pauw, het praatprogramma van Jeroen Pauw op Nederland 1.

Aan tafel zitten Guus Hiddink en Hans Kraay, die beiden gerekend mogen worden tot de clubiconen van de Doetinchemse voetbalclub. Op de eerste rij zit bovendien Sjoerd Weikamp, supporter, lid van de Raad van Commissarissen en mede-initiatiefnemer van Veur Altied. 

De theatervoorstelling wordt 5 en 6 januari gehouden in schouwburg Amphion en vertelt aan de hand van verhalen de roemruchte geschiedenis van de club. Er wordt niet gewerkt met acteurs. Degene die de hoofdrol spelen in de verhalen, verschijnen op het podium.

Kistemaker

,,Er zullen ook een aantal supporters in de zaal zitten", zegt Weikamp. ,,Onder wie Frank Seggelinck. Het zou me niets verbazen als hij halverwege het item ineens opstaat en keihard ‘Simon Kistemaker!’ gaat roepen.” Kistemaker is een van de clubiconen die niet bij Pauw aan tafel zit.

Hiddink - mister De Graafschap - zal 5 en 6 januari niet op het podium staan in Amphion. De trainer is op dat moment op pad met Jong China. Weikamp: ,,Ik kreeg een mailtje van Guus waarin hij schreef oprecht te balen dat hij er niet bij kon zijn. Maar we verzinnen vast wel iets waardoor hij er op de een of andere manier tóch is."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek