Volledig scherm
PREMIUM
Bryan Smeets scoort in de wedstrijd tegen Ajax op de laatste speeldag van het seizoen 2015/2016. Inzet: een advertentie op Marktplaats waarin kaarten voor De Graafschap - Ajax op zondag 28 april worden aangeboden. © ANP/Olaf Kraak

De Graafschap speurt naar supporters die seizoenkaart aanbieden voor woekerprijs

DOETINCHEM - De Graafschap werkt samen met Marktplaats om te voorkomen dat seizoenkaarthouders hun kaart voor De Graafschap - Ajax doorverkopen via de openbare verkoopsite. De club speurt naar verkopers die kaarten aanbieden voor woekerprijzen en geeft hun gegevens door aan de KNVB.

Quote

We willen dat die kaarten naar de juiste mensen gaan

Hans Martijn Ostendorp, Algemeen directeur De Graafschap

Het doorverkopen van seizoenkaarten of e-tickets voor eredivisiewedstrijden is verboden. De Graafschap stuurde zondagochtend voor de start van de kaartverkoop een e-mail aan haar seizoenkaarthouders. In de e-mail waarschuwde de club dat het doorverkopen van toegangsbewijzen een stadionverbod en een geldboete van 450 euro kan opleveren. ,,En we schromen niet om dat te doen’’, zegt Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap. ,,Zondagavond zijn er al drie verkopers doorgegeven aan de KNVB.’’

De wedstrijd in Doetinchem is een cruciaal duel voor Ajax in de titelstrijd met PSV. De Amsterdammers staan in puntenaantal gelijk met PSV. Direct nadat zondagmiddag de wedstrijd was uitverkocht, verschenen de eerste advertenties op Marktplaats. Enkele kaartjes krijgen biedingen van honderden euro's. ,,We willen de mensen die dit doen nadrukkelijk waarschuwen. Ajax is van harte welkom in ons uitvak, maar deze kaarten zijn voor onze supporters in ons stadion. We willen dat die kaarten naar de juiste mensen gaan’’, zegt Ostendorp.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek