Volledig scherm
Mike Snoei tijdens zijn eerste training. © theo kock persfotografie

De Graafschap-trainer Snoei scherpt afspraken met media aan

VIDEODOETINCHEM - De Graafschap-trainer Mike Snoei scherpt de afspraken met de media aan. De coach uit Didam staat de pers alleen nog na de laatste training voor een wedstrijd te woord over het komende duel.

De maatregel is een wens van Snoei zelf. De trainer wil op die manier voorkomen dat tegenstanders vroegtijdig informatie over zijn opstelling krijgen. Cameraploegen mogen daarnaast alleen nog beelden draaien van de warming-up.

Snoei had vorige week een akkefietje met een verslaggever van Omroep Gelderland, nadat hem een vraag over de opstelling voor het uitduel bij MVV (0-3 zege) werd gesteld. De beelden gingen viraal.

De trainingen van De Graafschap blijven wel openbaar voor publiek en media. ,,Besloten trainingen passen niet bij de club, dat staat in ons mediabeleid. Maar het is aan de trainer om te bepalen wanneer de vaste persmomenten zijn”, zegt Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek