De opgestapelde vaten staan aan de achterzijde tegen een bos dat op enkele honderden meters van de Oude IJssel ligt.
Volledig scherm
PREMIUM
De opgestapelde vaten staan aan de achterzijde tegen een bos dat op enkele honderden meters van de Oude IJssel ligt. © DG

‘De natuur kan niet op vakantie als vaten brandblusschuim lekken’

DOETINCHEM - De ruim 1300 vaten met brandblusschuim die opgeslagen staan op een bedrijventerrein op De Huet is een hoofdpijndossier voor de gemeente Doetinchem. Reinoud Arts, eigenaar van het terrein wil dat de vaten ‘nu’ worden afgevoerd.

8 reacties

 • Kleinnagelbrink

  1 jaar geleden
  mijn idee, je koopt en bent verantwoordelijk
 • Kleinnagelbrink

  1 jaar geleden
  Lijkt mij een probleem v d eigenaar Als ik een huis verhuur en de huurder verziekt  en vernielt de boel, betaalt dan de gemeente ook mee?  Niet dus,  de eigenaar is aansprakelijk en moet dat maar zien te verhalen op zijn huurder. Niet enkel de lusten, de huuropbrengst, maar ook de lasten!
 • Peter22

  1 jaar geleden
  Het is uw terrein. U bent verantwoordelijk voor het opruimen van de restanten van uw huurder. Niet de gemeente. Wel de lusten maar niet de lasten. Dat kan niet
 • J.M. Horst

  1 jaar geleden
  Lekker makkelijk allemaal. De ene ondernemer verhuurt zijn terrein aan de andere. De andere ondernemer gaat failliet en de gemeente (dus wij als belasting betalende burgers) mogen voor de kosten opdraaien. De ozb zal wel weer omhoog gaan volgend jaar.
 • Lezeres

  1 jaar geleden
  In mei '19 failliet, toen lagen er 1300 vaten ipv de 19 waar een vergunning voor was. Ruim 1 jaar verder, nog steeds 1300 vaten. En bv het waterschap dat mee zou moeten betalen? Die hebben er niets mee te maken, zijn niet verantwoordelijk voor de ontstane situatie. Gemeente, ODA en eigenaar hadden allang de zooi moeten opruimen en dan ondertussen maar uitvechten wie wat betaalt. En Boumans vindt het een goede vraag waarom ODA niet heeft gehandhaafd? Dat had Boumans ruim een jaar later allang moeten weten, waarom niet...ODA valt onder zijn verantwoordelijkheid!

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek