Volledig scherm
220 kinderen van basisschool De Pas in Doetinchem 'staken' voor het stadhuis. Foto: Jorik Huizinga. © Jorik Huizinga

De Pas ‘staakt’ met 220 kinderen voor het stadhuis in Doetinchem

DOETINCHEM - Leraren van basisschool De Pas in Doetinchem hebben vrijdagmorgen met hun 220 leerlingen ‘gestaakt’ op het plein voor het stadhuis in Doetinchem. 

,,We staken niet echt", zegt Stofke Striekwold, directeur van de basisschool. ,,Wij zijn tegen het middel van staken. Daarom houden wij vandaag activiteiten - creatief op de Gruitpoort en sportief via de Sportservice - met de kinderen. Activiteiten waar we anders, vanwege geldgebrek, niet aan toekomen. Op deze manier tonen we ons hart voor onderwijs.”

Dat hart werd letterlijk getoond door de 220 in de vorm van een hart op het plein te laten staan. De kinderen hadden de afgelopen week koeken gebakken. Die koeken zijn aangeboden aan burgemeester Mark Boumans.

Vandaag is de landelijke stakingsdag voor leraren. Ze demonstreren omdat ze de lonen te laag vinden en de werkdruk te hoog. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek