Dode en stervende meesjes in nestkasten Doetinchem

DOETINCHEM - Gebruik geen gif om de buxusmot te bestrijden. Die oproep doet Karin Wopereis van de gemeente Doetinchem nadat ze in nestkastjes voor mezen dode en stervende jongen vond.

6 reacties

 • Evelien Hantink-de Rooij

  3 jaar geleden
  Ik vind, dat we een actie moeten beginnen: De  buxusplanten die er goed uit zien en dus bespoten zijn uit de grond rukken!
 • Henk

  3 jaar geleden
  De mens van de mode en het gemak heeft geen tijd meer om de natuur zelf het probleem op te laten lossen. Want dan moet ie aan het werk en een ander soort heggetje planten. De afstand van de mens tot de natuur is zo groot geworden, dat we de gifspuit bijna rechtstreeks op ons zelf aan het richten zijn. Een gewaarschuwd mens telt ook niet meer voor twee, hij is al lang niet meer in staat om op zijn tellen te passen! 
 • Kathy

  3 jaar geleden
  Wat afschuwelijk is dit!! Alleen maar omdat mensen zo nodig gif moeten gebruiken om hun buxus te redden, hoe onnadenkend ben je! Ik schaam mij wederom voor mijn soortgenoten! Maar de grootste schuld ligt bij degene die deze ramp verkopen, schaam je!! 
 • Burgermans

  3 jaar geleden
  Henk denkt FvD, PVV, VVD, CDA? Dat is niet onmogelijk, bij die partijen zit het meeste gif en het minste aandacht voor natuur en klimaat.Mensen die met de natuur begaan zijn planten over het algemeen geen strakke buxusheggetjes, laat staan dat ze met gif in de weer gaan. Dat boeren geen buxus hebben staat toch nergens? Overigens zijn er veel boerderijen met buxus in de tuin.
 • mooi

  3 jaar geleden
  ja mee eens henk; stoppen met al dat landbouw gif; of veel minder gebruiken? 

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek