Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Dodelijke hondenziekte nog niet in grensregio, wel zorgen over te weinig inentingen

NIJMEGEN - De voor huisdieren mogelijk dodelijke Ziekte van Carré in nog niet aangetroffen in de grensregio met Duitsland tussen Boxmeer en Winterswijk. Dierenartsen in de regio maken zich wel zorgen over de trend dat steeds minder mensen hun huisdieren laten inenten.

De Ziekte van Carré, in de volksmond bekend als de besmettelijke hondenziekte, werd onlangs aangetroffen bij twee dode vossen in de grensstreek met Duitsland bij Venlo. Voor Mark Weemaes van Dierenkliniek Venlo reden de noodklok te luiden, want de ziekte is zeer besmettelijk en voor huisdieren in veel gevallen dodelijk. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Veel vertraging op N316 in juni: weg naar Zeddam dicht, bij Keijenborg maar één rijstrook open
    PREMIUM

    Veel vertraging op N316 in juni: weg naar Zeddam dicht, bij Keijenborg maar één rijstrook open

    ZEDDAM/ KEIJENBORG - Automobilisten op de provinciale weg N316 van en naar Doetinchem hebben in juni last van werkzaamheden op twee delen van de weg. Het stuk tussen Doetinchem en Zeddam wordt tussen 3 en 14 juni afgesloten voor het het verkeer. De weg wordt opnieuw geasfalteerd, de rotonde bij Zeddam wordt vernieuwd, er wordt gewerkt aan bushaltes en in de berm worden betonstroken aangelegd.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek