Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Dodelijke hondenziekte nog niet in grensregio, wel zorgen over te weinig inentingen

NIJMEGEN - De voor huisdieren mogelijk dodelijke Ziekte van Carré in nog niet aangetroffen in de grensregio met Duitsland tussen Boxmeer en Winterswijk. Dierenartsen in de regio maken zich wel zorgen over de trend dat steeds minder mensen hun huisdieren laten inenten.

De Ziekte van Carré, in de volksmond bekend als de besmettelijke hondenziekte, werd onlangs aangetroffen bij twee dode vossen in de grensstreek met Duitsland bij Venlo. Voor Mark Weemaes van Dierenkliniek Venlo reden de noodklok te luiden, want de ziekte is zeer besmettelijk en voor huisdieren in veel gevallen dodelijk. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Hans van Londen: ‘Voor inspiratie knuffel ik een lindeboom’
    PREMIUM

    Hans van Londen: ‘Voor inspiratie knuffel ik een lindeboom’

    DOETINCHEM - Zonder overdrijving kan worden gesteld dat Hans van Londen (63) de interieurs van bijna de helft van de horecazaken in de Doetinchemse binnenstad heeft ontworpen. Wie zit in eetcafé Jansen, grandcafé De Bank, Mexicaan Gringo's of vanaf vandaag Macamba kijkt zijn ogen uit vanwege de talloze details. Mogelijk is het ontwerp van het tropische restaurant zijn laatste kunstje. De ontwerper heeft de longziekte COPD. De zinnen die hij maakt zijn dan ook kort.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek