Thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Dodelijke hondenziekte nog niet in grensregio, wel zorgen over te weinig inentingen

NIJMEGEN - De voor huisdieren mogelijk dodelijke Ziekte van Carré in nog niet aangetroffen in de grensregio met Duitsland tussen Boxmeer en Winterswijk. Dierenartsen in de regio maken zich wel zorgen over de trend dat steeds minder mensen hun huisdieren laten inenten.

7 reacties

 • Jaap Boer

  5 jaar geleden
  Herkenbaar.  Ik heb ook vaak meegemaakt dat de dierenarts met vuile naalden en vieze handen behandelde. Tip: ga naar een andere. 
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  De farmaceutisch industrie roept weer iets om de zakken te vullenHet is nog niet eens aangetoond en mensen worden weer bang gemaakt.Heb ook nog geen dode vos gezien in het grens gebied, of sterven ze nu uit.MSD bah die maken mensen alleen maar bang en zetten met het geven van etentjes en blabla bijeenkomsten dieren artsen onder druk!!!!! 
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Voor je wat roept wees dan zeker van wat je uitkraamt.Ik heb zelf een hond uit Romenie in Nederland bij een fokker gekocht.Deze was voor transport naar Nederland door een gediplomeerd dierenarts gechipt,ingeent ontwormt,en voorzien van paspoort.RoemeniëRomenigoed verzorgg,..
 • Mening

  5 jaar geleden
  Doordat mensen zich bijna allemaal inenten, hoef je niet jaarlijks te enten omdat ziekteverwekkers niet meer voorkomen. Daarom zijn buitenlandgangers met verwekkers in combi met dalende vaccinatiegraad  een gevaar. Ook bij ons zullen dodelijke ziekten de kop gaan opsteken bij deze ontwikkeling. Bij dieren is zo’n lage vaccinatiegraad dat de verwekkers wel rondzwerven. Dat is het verschil. Mensen kennen die dodelijke ziektes niet meer en onderschatten het gevolg van massaal niet meer inenten met excuus het verdienmodel van medici. Denkfout.
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Veel besmettelijke ziekten worden over gebracht door al die "zielige honden uit Roemenië en Curaçao. Bovendien zijn het ook nog eens beesten die vaak ernstige gedragsproblemen hebben. Ik zou zeggen help die beesten daar. We zijn zelf de oorzaak van verschillende ziektes. 

In samenwerking met indebuurt Doetinchem