Volledig scherm
De bordesscène. © DG

Doetinchem huldigt kampioenen Orion: ‘reclame voor het volleybal’

DOETINCHEM - De volleyballers van Orion zijn maandagmiddag in een volle raadszaal in Doetinchem gehuldigd voor het zondag behaalde kampioenschap. Van burgemeester Mark Boumans en wethouder Rens Steintjes kregen ze een gemeentelijke medaille en felicitatie-oorkonde.

Volledig scherm
De volleyballers van Orion kregen van burgemeester Boumans een gemeentelijke medaille. © DG

Orion beleefde een spannend seizoen, vindt Boumans. ,,Maar de hele finalesfeer is reclame voor het volleybal.’’ Hij volgde de wedstrijd op tv.

Steintjes roemde de mentaliteit van de ploeg. ,,Één team. Nooit opgeven. Altijd strijden. Doetinchem en de Achterhoek zijn trots op jullie.’’ De beslissende wedstrijd was volgens hem om je nagels ‘tot aan het vingerkootje’ op te eten, zo spannend.

Volledig scherm
Gemeentelijke medailles voor de volleyballers van Orion. © DG

Het Achterhoekse Orion behaalde de landstitel door in het vijfde en beslissende play-offduel in Groningen van Lycurgus te winnen. Hoofdrol was er voor de afscheid nemende Joris Marcelis. Hij maakte het beslissende punt. In een heroïsche allesbeslissende wedstrijd trok Orion in vijf sets aan het langste eind tegen Lycurgus, nadat het 0-2 achter stond in sets.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek