De Geldmaat aan de Raadhuisstraat in Doetinchem is al weken ‘tijdelijk buiten gebruik'
Volledig scherm
PREMIUM
De Geldmaat aan de Raadhuisstraat in Doetinchem is al weken ‘tijdelijk buiten gebruik' © DG

Doetinchem krijgt ‘pinwinkel’ met acht automaten in strijd tegen constant lege flappentap

DOETINCHEM - Er is zo veel vraag naar contant geld in Doetinchem dat de geldautomaten het niet bij kunnen benen. Geldmaat opent daarom een speciale winkel, met acht automaten waar mensen geld kunnen pinnen en ondernemers contant geld kunnen afstorten.

8 reacties

 • Kenneth Tharmaratnam

  4 maanden geleden
  Het is niet alleen een kwestie van meer pinautomaten, maar vooral ook zorgen voor het in voldoende maten beschikbaar maken en houden van biljetten van 5€ en 10€ en de mogelijkheid tot biljet keuze. In Duitsland en vaak ook in België, heb je meestal de mogelijkheid 10€ en 5€ biljetten te kunnen pinnen terwijl je hier vaak al blij mag zijn als je nog een 20 euro biljet uit de automaat krijgt. En dat terwijl er vooral veel vraag is naar kleinere bedragen en in kleinere coupures verdeelde bedragen.
 • M.J. Jansen

  4 maanden geleden
  Heel goed en contant geld is nog steeds een gewoon wettig betaalmiddel, er moet wel gekeken dat er op diverse plekken en ook in allerlei plaatsen gepind kan worden.
 • Fannie Casteel

  4 maanden geleden
  Ik vind het wel nodig contant geld te gebruiken. Met de pin betalen doet niet zoveel pijn als je rotzooi kopen. Maar als jij met contant betaal ga jij niet zo makelijk smijten met geld. Dus contant geld MOET wel blijven.
 • AJ Friedhof

  4 maanden geleden
  @marc de leeuw; jij geeft aan een kind of wie dan ook een tikkie op de verjaardag? schei toch uit man, moet alles uit het straatbeeld verdwijnen dan?
 • D. Bannink

  4 maanden geleden
  Marc de Leeuw, waarom wanhopig? Nederland is in Europa vrijwel het enige land die contact geld wil laten verdwijnen. En, het is fijn om niet overal geregistreerd en gecontroleerd te worden.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem