Doetinchem opgeschrikt door explosie van plofkraak: enorme ravage aan de Houtsmastraat

VideoDOETINCHEM - Aan de Houtsmastraat in Doetinchem is donderdagavond een plofkraak gepleegd op een pinautomaat van de ABN Amro. Dat gebeurde rond 23.15 uur. De explosie was tot in de verre omtrek van de kraak te horen. Veel mensen zaten rechtop in bed door de knal, lieten ze op social media weten. 'Heel Doetinchem heeft deze knal gehoord', schrijft een ander.

12 reacties

 • john1861

  2 jaar geleden
  maar je kunt gewoon tijdens opentijden winkels geld pinnen en na sluitingstijd inpakken en wegwezen met de pinautomaat. Op plekken waar in de avond veel mensen zijn(constant) daar een pin neeerzetten.
 • UmbertoRossellini

  2 jaar geleden
  Voor zover ik meestal lees wordt er gas gebruikt, wat in de automaat wordt gespoten. Als er nu sensoren in de geldautomaat worden gemonteerd die dit kunnen registreren (bv onderscheid maken in brandbaar of onbrandbaar gas) en er een soort van systeem in werking stelt wat ontploffing voorkomt. bv overdruk opbouwen in de automaat zodat het gas teruggeblazen wordt en geld onbruikbaar wordt (zoals de plofkoffer), daarnaast direct alarm. Op gegeven moment wordt het zinloos om een geldautomaat op te blazen. Denk vast vooruit naar het volgende, want deze boeven zullen nieuwe dingen bedenken.
 • Joris

  2 jaar geleden
  Contant geld is het enige wettige betaalmiddel... voor elk pasje, dat tijdelijk niet werkt, dien je nog altijd op een andere manier te kunnen betalen, met een ander pasje of met contant geld !Dus wat gebeurd er als er een grote landelijke storing komt; dan kun je mogelijk alleen nog maar met contant geld kunnen betalen.
 • Yeoman

  2 jaar geleden
  Contant geld afschaffen.
 • Piet Paaltjes

  2 jaar geleden
  in het ene artikel zoeken ze jongens in het andere twee mannen?

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Donorkind Maria daagt Arnhems ziekenhuis voor de rechter
  Play

  Donorkind Maria daagt Arnhems ziekenhuis voor de rechter

 2. Opnieuw hevige rellen en plunderingen in veel steden rond avondklok
  Play

  Opnieuw hevige rellen en plunderin­gen in veel steden rond avondklok

Achterhoek