Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Doetinchemmer (24) cel in na seks met twee tienermeisjes

ZUTPHEN/ DOETINCHEM - Een 24-jarige man uit Doetinchem is wegens ontucht met twee tienermeisjes op 23 december 2018 veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Na een avondje stappen waarbij de nodige alcohol was genuttigd verrichtte hij in een auto seksuele handelingen bij een 15-jarig meisje.

Ook acht de rechtbank bewezen dat hij later die avond in de badkamer bij een 16-jarig meisje was binnengedrongen. Het meisje, het zusje van de ex-vriendin van de verdachte, was dronken en in staat van verminderd bewustzijn.

De Doetinchemmer werd in april 2019 opgepakt en zat toen twee dagen vast. Vanaf het begin heeft hij alles ontkend. Tijdens de zitting noemde de advocaat van de verdachte de verklaringen van de meisjes vaag en ongeloofwaardig. Bij gebrek aan steunbewijs zou een vrijspraak moeten volgen, vond de verdediging.

Maar daarin ging de rechtbank niet mee, want het vonnis was vrijwel gelijk aan de eis van twee weken geleden. Destijds werd twee jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk, geëist door de officier van justitie. 

De slachtoffers krijgen van de Doetinchemmer samen ruim 3.000 euro schadevergoeding: de een 2.000 euro, de ander ongeveer 1.250 euro. De rechtbank ziet geen reden voor een contactverbod.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek