Het stadhuis van Doetinchem.
Volledig scherm
PREMIUM
Het stadhuis van Doetinchem. © Jan Ruland van den Brink

Doetinchemmer betaalt vanaf 2022 tien euro voor container restafval aan de weg

DOETINCHEM - Wie straks in Doetinchem een container restafval aan de weg zet betaalt daar ongeveer 10 euro voor. De regeling dat bewoners voor restafval - de grijze bak of bij flats een grijze zak - moeten betalen gaat in 2022 in.

29 reacties

 • benzz

  1 jaar geleden
  Groot brevet van onvermogen of is het onervarenheid van wethouder Steijntjes ? Heeft zich duidelijk niet verdiept in de geschiedenis van soortgelijke verhogingen in andere gemeentes. Afvaldumping in de natuur of bij buurtgemeentes is het logische gevolg. Kom maar vaker de papier- en plastic containers leeghalen, die puilen meestal uit als ik hier in de wijken kijk.
 • Fred Beumer

  1 jaar geleden
  Belachelijk dat gemeenteraad de vraagstelling in gelanceerde enquêteformulier eind april 2020 heeft goedgekeurd. Gemanupuleerde vraagstelling. Conclusie dat driekwart van de ge-enquêteerden  met verhoging kosten eens waren is derhalve volledig flauwekul.Afvalscheiding zal door veel mensen nu ook daadwerkelijk gedaan worden.Terugdringing(legale-) restafval middels tariefverhoging, lees; boeteoplegging, heeft mijns inziens niets met de oplossing te maken.Hoe beter de welvaart, hoe meer afval, welk afval toch volgens de gemeenteraadsleden als grondstoffen werden gezien en dus duurzaam waren!
 • willy

  1 jaar geleden
  Of gaan ze met deze verhoging het opruimen van de vaten met chemisch afval bekostigen die bij de oude IJssel staan op de huet. #gemeente Doetinchem en afval
 • Joop

  1 jaar geleden
  In juli ging 97% van het Enschedese plastic als restafval de oven in. Was volgens de verwerker niet schoon genoeg. We worden allemaal voor de gek gehouden. Milieu is heel erg belangrijk en verdient al onze aandacht. Onze portemonnee ook. 
 • Henk

  1 jaar geleden
  ja maar we hebben nog nooit gehoord tarief word lager als je goed het afval gescheiden hebt word alleen maar duurder of je nu het gescheiden houd of niet 

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek