Cocaïne. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Cocaïne. Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Doetinchemmer lichtte klanten op via Marktplaats om coke te kunnen kopen: ‘Ging allemaal heel geraffineerd’

ZUTPHEN / DOETINCHEM - Een babyfoon, een vogelkooi, krabpaal, een airpod en een paar laarzen. Op Marktplaats is van alles te koop. Een 32-jarige Doetinchemmer bood in 2017 en 2018 vele producten via Marktplaats aan, liet de slachtoffers wel betalen maar leverde vervolgens niets. 

5 reacties

 • Mies

  2 jaar geleden
  "Kopers moeten zelf logisch nadenken, als iets te mooi is om waar te zijn dan is het dat waarschijnlijk ook." Dat krijg je als je vraagt waarom ze oplichters er gewoon op laten staan. Afschuiven. Ik weet, er zijn heel veel naïeve mensen, maar er zijn nog meer gehaaide oplichters.
 • Mies

  2 jaar geleden
  Marktplaats hoort een enorme boete te krijgen of helemaal van internet afgegooid te worden. Ook al stuur je ze bewijzen dat mensen worden opgelicht, de advertentie staat er dagen/ weken later nog. Ze houden bewust dit soort zaken in stand. Zijn zelf grote oplichters.
 • Sneeuwvlokje79

  2 jaar geleden
  Waarom alleen het westen? Ik lees de laatste tijd juist veel over het oosten.. Ene drugslab na het andere opgerold.. Het speelt overal, alleen in het ene gebied gebeurd het meer in het geniep en zijn de controles minder streng..
 • Margriet

  2 jaar geleden
  Een keer wat anders als gasten uit het Westen, alleen zul je nu niemand horen.
 • Beumus

  2 jaar geleden
  Wordt tijd dat justitie Marktplaats een keer op zwart gooit, ze bieden willens en wetens oplichters een groot platform aan zonder dat het hun interesseerd dat mensen opgelicht worden. Accounts worden op Telegram en Instagram verkocht zodat het allemaal vertrouwd lijkt en vele mensen trappen er in. Scheelt een hoop aangiftes .
 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’

In samenwerking met indebuurt Doetinchem