Een verlicht hart ter nagedachtenis aan de slachtoffers in Utrecht.
Volledig scherm
Een verlicht hart ter nagedachtenis aan de slachtoffers in Utrecht. © Theo Kock

Doetinchems hart vol licht voor Utrecht

DOETINCHEM - Tussen de 100 en 150 mensen vormden vrijdagavond in het centrum van Doetinchem een groot, verlicht hart, om hun steun te betuigen aan de slachtoffers van de schietpartij in Utrecht. Daar werden afgelopen maandag drie mensen doodgeschoten en raakten er nog eens vijf gewond, nadat verdachte Gökmen Tanis in een tram het vuur opende.

Quote

Het was supermooi dat zoveel mensen zijn samengeko­men om hun steun te betuigen.

Kaya van den Dikkenberg

Het initiatief voor de herdenking op het Simonsplein kwam vanuit het Jongerencentrum in De Gruitpoort. ,,We tonen ons medeleven aan de inwoners van Utrecht en laten ons niet kisten door kwaadwillenden in ons land. Het brengt ons juist dichter bij elkaar en laat zien dat we liever voor elkaar moeten zijn’’, zegt Kaya van den Dikkenberg, één van de organisatoren vanuit het jongerencentrum.

Minstens zo indrukwekkend als het megahart waren de minuut stilte en het applaus na afloop. ,,Het was supermooi dat zoveel mensen zijn samengekomen om hun steun te betuigen’', zei een emotionele Van den Dikkenberg na afloop.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek