Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Doetinchems sportkledingbedrijf trekt ten strijde tegen Engelse concurrent

DOETINCHEM/ARNHEM - Maakt het Engelse kledingconcern Footasylum met het huismerk Kings Will Dream nou wel of geen inbreuk op merkrechten van sportkleding- en sportartikelenbedrijf KWD Sport uit Doetinchem? 

Gewapend met een pleidooi en een voorraad voorbeeldkleding togen beide partijen dinsdag naar de rechtbank in Arnhem om dat aan de kortgedingrechter voor te leggen.

Bijna identieke jassen 

Volgens KWD Sport Doetinchem heeft het Engelse kledingbedrijf massaal ingezet op het veroveren van hun markt in de Benelux, waar KWD Sport jarenlang werkte aan de naamsbekendheid die het nu heeft.

,,Kijk, dit shirt hing gewoon in een winkelstraat in Almelo”, zei de advocaat van het Doetinchemse bedrijf. ,,Er staat KWD op, en nergens staat Kings Will Dream voluit geschreven.” En terwijl hij twee bijna identieke zwarte jassen aan de rechter laat zien: ,,Dat is met deze jas niet anders, en die precies lijkt op de jas van mijn cliënt.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek