Volledig scherm
Ajax-fan Mats uit Doetinchem kwam de Arena niet binnen. Zijn kaarten bleken vals. (Photo by Quality Sport Images/Getty Images) © Getty Images

Doetinchemse Ajaxfans opgelicht met nepkaarten voor cruciaal Champions League-duel

DOETINCHEM - Onverwacht moest ene ‘Artur’ voor zaken naar China. Balen. Zo kon hij afgelopen dinsdag niet naar Ajax - Valencia. Op internet bood hij daarom twee kaartjes aan voor de Champions Leaguewedstrijd. Een buitenkansje, dacht Mats (18) uit Doetinchem. Hij en zijn vader wilden dolgraag live meemaken of Ajax de eindfase van het Europese kampioenenbal zou kunnen bereiken. 

Pas dinsdagavond in de rij bij de Johan Cruijff ArenA kwamen Mats en zijn vader erachter dat ze waren bedrogen. De kaarten, waarvoor Mats 140 euro betaalde, waren vals. En hij was niet de enige ontdekte Mats. In de rij voor vak 113 bleken meerdere Ajax-fans nepkaarten via ene Artur te hebben gekocht. De man zou mogelijk uit Nijmegen komen.

Quote

Ik zal niet meer bij onbekende gasten kaarten kopen

Mats, opgelichte Ajaxfan

Dubbel zuur

,,Een medewerkster van Ajax zei dat ze al twintig mensen met valse kaarten was tegengekomen”,  aldus Mats. Hij en zijn vader beleefden een dubbele zure avond. Nadat ze halsoverkop naar huis waren gereden, zagen ze thuis op de bank hoe hun favoriete club uit het toernooi werd gekegeld.

Mats heeft aangifte van oplichting gedaan. Hij roept andere gedupeerde fans via Instagram op ook aangifte te doen. ,,Dan zal de politie het vast oppakken. Daar hoop ik op. Dat hij er niet mee wegkomt.”  

Voetbalclubs zoals Ajax, waarschuwen altijd om geen toegangskaarten op de zwarte markt te kopen, maar alleen via de officiële kanalen. ,,Dat weet ik”, zegt Mats, ,,Maar dan waren we er gezien de grote belangstelling er niet tussengekomen. En je wil toch de wedstrijd graag live in het stadion zien. Ik zal niet meer bij onbekende gasten kaarten kopen.” 

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek