Volledig scherm
De rechtbank in Zutphen. © Bertjan Kers/BD

Doetinchemse bezorger DHL hield laptops en telefoons achter om zelf te verkopen

ZUTPHEN / DOETINCHEM - Het is de bedoeling dat een bezorger van pakketjes ook alle pakketjes aflevert, maar daar dacht een 27-jarige Doetinchemmer anders over. Hij werkte destijds voor DHL en hield tussen mei en juni 2017 laptops, horloges, telefoons en PlayStations achter. Het zou gaan om ongeveer 15 stuks. 

De Doetinchemmer zette de goederen op Marktplaats om te verkopen en dat lukte meestal ook. DHL kreeg argwaan toen vanuit steeds dezelfde wijken klachten kwamen. Na onderzoek bleek dat de Doetinchemmer de schuldige was. Er volgde een aangifte en dinsdag stond de verdachte voor de politierechter om tekst en uitleg te geven. 

Handeltje

Daar werd duidelijk dat de verdachte grote financiële problemen had en met zijn 'handeltje' daaruit probeerde te komen. De officier van justitie eiste voor de verduistering in dienstbetrekking een voorwaardelijke celstraf van een maand met een proeftijd van twee jaar. Plus verplicht contact met de reclassering en het volgen van een training. Bij de beoordeling nam ze mee dat we inmiddels twee jaar verder zijn en dat de verdachte in het verleden al eens een taakstraf had gehad. De advocaat vond twee weken voorwaardelijk wel genoeg. De politierechter ging echter mee met de officier en vonniste conform.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek