Volledig scherm
PREMIUM
Colette de Bruin geeft overal in het land lezingen over autisme in volle theaterzalen. © Theo Kock

Doetinchemse Colette gaat als een superster op tournee over autisme

DOETINCHEM - Colette de Bruin heeft bijna twee tournees langs tientallen uitverkochte theaters in heel Nederland achter de rug. De derde tournee is inmiddels ook al opgestart. Nee, ze is geen superster of beroemde zangeres. De Bruin weet alles over autisme en deze woensdag 9 januari staat ze in haar thuisstad Doetinchem bij schouwburg Amphion op de planken.

,,Ongelooflijk hè", zegt Colette de Bruin met verbazing in haar ogen. ,,Sta je ineens voor 1200 mensen in Martiniplaza je verhaal te doen. Er is blijkbaar een enorme honger naar informatie over autisme. Met name bij ouders van kinderen met autisme of familieleden, maar ook veel leerkrachten komen luisteren naar ons verhaal. Wat ik te vertellen heb? Dat autisme niet zo ingewikkeld is. We proberen de bezoekers mee te nemen in het brein van mensen met autisme en handvatten te geven. Leer de denkwijze van iemand met autisme te begrijpen en ga daarmee aan de slag.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek