Volledig scherm
© pixabay.com

Doetinchemse veelpleger moet cel in

DOETINCHEM - Een 52-jarige man uit Doetinchem is vandaag veroordeeld voor het oplichten van twee horecagelegenheden in zijn woonplaats. De man, die een veelpleger is, heeft via de isd-maatregel de maximale straf van twee jaar cel gekregen.

De Doetinchemmer nuttigde drank en etenswaren in een horecagelegenheid, waarna de uitbater hem vroeg te betalen. De man vertelde dat hij geen geld had en gaf het telefoonnummer van zijn zoon, die zou betalen. De persoon aan de lijn gaf echter aan niet de zoon van de man te zijn. Hierop vertrok de 52-jarige man naar een tweede horecagelegenheid.

Politie
Daar aangekomen deed hij weer een bestelling. Ondertussen was de eigenaar van deze gelegenheid al voor de man gewaarschuwd. De politie was ook gebeld en kon de man bij de tweede gelegenheid oppakken.

Gedragsregel
De rechtbank oordeelt dat de Doetinchemmer bedrieglijk gebruikt heeft gemaakt van een normale gedragsregel binnen de horeca: het achteraf betalen.

Veelpleger
De man staat hiernaast ook bekend als veelpleger. Volgens de reclassering vervalt hij steeds in crimineel gedrag, zorgt hij voor overlast en is hij de laatste jaren niet vatbaar voor hulpverlening of interventies. Om kans op herhaling van crimineel te beëindigen, is de plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders opgelegd.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek