Volledig scherm
Nicky Donkers, zoontje Jaimy en Mariska de Wilde. Foto: Jan van den Brink

Donker parkje wordt kleurrijke speeltuin in Doetinchem

DOETINCHEM - Het 'donkere parkje', waar Mariska de Wilde (44) drie jaar lang op uitkeek vanuit haar woonkamer, vond ze maar niks. Daarom ondernam de Doetinchemse actie en realiseerde ze met haar buren een speeltuin.

De Wilde, woonachtig in de West-Indische buurt in Doetinchem, stoorde zich aan de lege wietzakjes die er bleven liggen na zo'n hangavond.

Speeltuin
„Mijn 9-jarige dochter speelde daar nota bene." Ook de 26-jarige Nicky Donkers, moeder van vier jongens (3 maanden, 3, 4 en 7 jaar oud), zag het liever anders. „Als ik de honden uitliet, liep ik er met een boog omheen."

Rijgedrag
Toen de buurtcoach langskwam met de vraag of De Wilde open stond voor een overleg, was ze direct enthousiast. "In eerste instantie om het asociale rijgedrag in de straat kenbaar te maken." Later, na overleg met Donkers en nog een buurvrouw, ontstond het idee om het parkje op de schop te gooien. "Een speeltuin leek ons geweldig voor die kleintjes."

Succes
En zo geschiedde. Het resultaat, een combinatie van hout, steen en een grote glijbaan, mag er wezen, vinden de dames. "Toen het speeltoestel in september werd geplaatst stond er direct een rij voor van wel 35 kinderen."

De redactie van De Gelderlander zoekt uit hoe leefbaar de Achterhoek is en hoe de streek leefbaar wordt gehouden. Alle verhalen hierover zijn terug te lezen via dg.nl/leefbaarheid.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek