JV 20022019 Langerak ext. Vulcanus / Foto : Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
JV 20022019 Langerak ext. Vulcanus / Foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Doorwerken cruciaal voor mogelijke doorstart Vulcanus

DOETINCHEM - Voor een mogelijke doorstart is het cruciaal dat de huidige medewerkers van metaalgieterij Vulcanus in Langerak kunnen blijven doorwerken. Dat laat de toegewezen curator Vincent Jongerius van BAX Advocaten weten.

3 reacties

 • Fietser

  3 jaar geleden
  De vervuiling van Vulcanus was het zichtbare deel maar het gevaar zat in de open bakken van 1000l. isopropanol bij het open vuur van de smeltovens. Een wonder dat alle 125 medewerkers alle jaren zonder ernstig letsel thuis zijn gekomen. Het risico op een Roombleek 2 is jarenlang oogluikend toegestaan. Belachelijk dat er over een doorstart gesproken wordt en de Arbeidsinspectie deze toko niet al lang gesloten had.
 • Fietser

  3 jaar geleden
  Sluiten die slecht onderhouden brandgevaarlijke toko en het productie personeel in gezonde bedrijven in de Achterhoek een nieuwe kans bieden. Falliet gaan tijdens hoogconjunctuur getuigd van een ziek bedrijf.
 • Anton

  3 jaar geleden
  Moet je dat als maatschappij wel willen, die doorstart. Je hebt nu de mogelijkheid om met heel beperkte gevolgen van een heel vervuilend bedrijf af te komen. Er is veel vraag naar personeel. Denk dat het makro gezien beter is als de doorstart niet lukt.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek