Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Drie cafés in Doetinchem met sluiting bedreigd ‘omdat het soms net carnaval is’, ook in Berkelland dreiging met dwangsom

UPDATEDOETINCHEM - Drie horecazaken in de Doetinchemse binnenstad overtreden moedwillig de regels, volgens burgemeester Mark Boumans. Bij een volgende overtreding dreigt sluiting. Ook een ondernemer in de gemeente Berkelland wacht dan een dergelijke sanctie. 

26 reacties

 • Kennis

  1 jaar geleden
  Straks bij een Corona uitbraak de burgemeester aansprakelijk stellen...
 • DeStadswesp

  1 jaar geleden
  Hebben ze kunstmest op het terras gestrooid ? het word steeds groter ,er kunnen steeds meer mensen op het terras , er kunnen nu meer mensen op het terras dan voor de corona
 • Anne

  1 jaar geleden
  Tis verschrikkelijk druk op de terrassen. Zag zondag bij Simons de mensen ruggelings op t terras zitten.... wat nou 1,5 m afstand??? Er zijn daar echt geen tafels tussen uit gehaald. Dit moet echt anders!!! Jullie gooien je eigen glazen zo in!
 • Evertjan

  1 jaar geleden
  Prima, dat burgemeester Boumans horecazaken waarschuwt en zo nodig wil handhaven/sluiten. Maar hoe wil hij dan omgaan met de dinsdagmarkt in Doetinchem?  Het was daar vanmorgen berendruk en op sommige plekken gewoon dringen. Die anderhalve meter was nog geen tien tel vol te houden. Je zou kunnen zeggen dat de gemeente Doetinchem/de burgemeester zelf houder (exploitant) is van deze markt. Wel wat vreemd dat de burgemeester wel bij horecazaken wil gaan handhaven omdat de regels overtreden worden en niet handhavend optreedt op de markt. M.i. moet hij overal mondkapjes verplichten, ook in winkels.
 • Leen

  1 jaar geleden
  Het is overal. Ze moeten ook maar eens heel snel een keer gaan kijken bij minder mooi weer, want dan zitten ze binnen, bij de Linde in Groesbeek. Een paar 100 man elke keer gezien de fietsen en auto’s die voor de deur staan. En iedereen krijgt daar de instructie om bij het horen van een fluitje, over de muziek heen , zich meteen te spoeden naar de nooduitgangen. Te belachelijk voor woorden.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek