Volledig scherm
© GinoPress B.V.

Dronken automobilist rijdt tegen verkeerslicht in Doetinchem

DOETINCHEM - Een 47-jarige automobilist uit Doetinchem is in de nacht van vrijdag op zaterdag 20 augustus lichtgewond geraakt na een aanrijding met een verkeerslicht. De politie heeft de automobilist na behandeling in het ziekenhuis aangehouden. Dit vanwege het hoge promillage alcohol wat hij uitblies bij de blaastest.

De man reed kort na 1.00 uur vanuit de richting Europaweg over de Hofstraat, toen hij ter hoogte van de Burgemeester van Nispenstraat de macht over het stuur verloor.

Verkeerslicht
De auto kwam vervolgens tegen een verkeerslicht voor voetgangers tot stilstand. Deze werd daarbij compleet vernield en uit de grond gereden. De gealarmeerde hulpdiensten, waaronder de brandweer, waren snel aanwezig. De brandweer kon na aankomst vrijwel direct weer naar de kazerne, omdat er voor hen niets te doen was.

Onder invloed
De onder invloed zijnde bestuurder is na behandeling in het ziekenhuis aangehouden en meegenomen naar het bureau. Verder onderzoek moet uitwijzen of de man zijn rijbewijs moet inleveren of kan houden.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek