Een boot vaart bij Doesburg de Oude IJssel op.
Volledig scherm
PREMIUM
Een boot vaart bij Doesburg de Oude IJssel op. © Jan Ruland van den Brink

Drukte op Oude IJssel door recreatievaart: twee keer zoveel boten op de rivier

TERBORG - De recreatievaart op de Oude IJssel tussen Doetinchem en Ulft heeft vorig jaar een vlucht genomen. Het aantal keren dat boten en bootjes gebruik hebben gemaakt van sluis de Pol in Gaanderen is verdubbeld. Dat blijkt uit cijfers van het Waterschap Rijn en IJssel.

3 reacties

 • Eelco de Boer

  1 maand geleden
  Vissen is sowieso een barbaars tijdsverdrijf, dus dat kan geen reden zijn om de pleziervaart te laten stoppen. En wat betreft die uitlaatgassen: je zou natuurlijk ook je motor even af kunnen zetten als de brug net voor je open gaat.
 • Benno Wijskamp

  1 maand geleden
  Prachtig? Het is gewoon een drama al die pleziervaartuigen vissen kun je nu al helemaal schudden in de oude ijssel ,niet dat er al veel vis meer in de oude ijssel zat doordat ze jaren geleden veel te diep uitgebaggert hebben.
 • Walther Liebrand

  1 maand geleden
  Prachtig al die recreatie vaart door gelderland ,en geweldig dat al die opschuttingen bij gehouden worden,maar heeft het Waterschap Rijn en Ijssel ook cijvers van al die auto,s die uren staan te ronken omdat de bruggen om hoog staan,en de uitlaat gassen de wereld in blazen,en dan nog ons bootje uit ulft die straks weer voor veel verkeer overlast zorgt terwijl die kap er mooi af kan.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek