Volledig scherm
PREMIUM
Mark Boumans. Archieffoto: Theo Kock © DE GELDERLANDER

‘Dubbelspoor kost nog geen fractie van anderhalve meter dijkverzwaring’

DOETINCHEM - Bouw de helft van 1 miljoen woningen die Nederland voor 2030 nodig heeft in het noorden, zuiden en oosten van het land. Dat vertelt de Achterhoek al een paar jaar zonder te worden gehoord, maar nu ligt er een rapport van de Wageningen Universiteit (WUR) ter onderbouwing. 

,,Het is beter te bouwen op een plek boven de zeespiegel dan in de toch al onveiligere en overvolle Randstad”, zegt Mark Boumans, burgemeester van Doetinchem en voorzitter van de Achterhoek Raad waar de zeven Achterhoekse gemeenten onder vallen. ,,Het enige dat moet worden verbeterd als er in de Achterhoek wordt gebouwd is de bereikbaarheid. Een RegioExpres via een dubbelspoor tussen Arnhem en Doetinchem doet wonderen. De kosten worden beraamd tussen de 150 en 200 miljoen euro. Een fractie die een dijkverhoging van anderhalve meter kost, die nodig is om vanwege de klimaatverandering de Randstad veilig te houden.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek