JV 07042021 Doetinchem Dichteren Nl / Dhr. Langstraat bij het spoor de Huet , wat uitgebreid moet worden naar 2 spoors/ Foto : Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
PREMIUM
JV 07042021 Doetinchem Dichteren Nl / Dhr. Langstraat bij het spoor de Huet , wat uitgebreid moet worden naar 2 spoors/ Foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

‘Dubbelspoor? We krijgen een Berlijnse Muur voor onze neus!’

DOETINCHEM - De hele Achterhoek staat te springen, zo lijkt het, om de aanleg van dubbelspoor tussen Doetinchem en Arnhem. Maar niet de bewoners van de 24 huizen aan de Hof van Edinburgh in de Doetinchemse wijk Dichteren. ,,We krijgen dadelijk een Berlijnse Muur voor onze neus!”

19 reacties

 • Marc van der Wee

  1 week geleden
  De huizen aan het Hof van Edinburgh zijn gebouwd in 1999. Bron: Huispedia. Reeds in 1987 is er een rapport verschenen dat het traject Zevenaar-Doetinchem snel 2-sporig en geëlektrificeerd zou moeten worden. Dit plan is ook in Rail 21, dat in juni 1988 openbaar gemaakt werd, opgenomen. Is dus al best lang bekend dat de spoorverdubbeling er mogelijk aan zit te komen... Goed, van de plannen uit Rail21 is niet veel meer over gebleven, maar toch.
 • marcel zohlandt

  2 weken geleden
  deze discussie gaat over een betere verbinding van de Achterhoek met de Randstad. Daarbij is niet de lijn Doetinchem - Arnhem de bottleneck maar de trein Nijmegen - Den Helder die de verbinding vormt met Utrecht (Rotterdam-DenHaag) en Amsterdam. Dus als je 13 minuten eerder aankomt moet die verbinding ook kloppen. Overige gemeenten langs deze lijn laat je stikken . Inwoners van deHuet tenslotte hebben hier niets aan want de regioexpres gaat alleen vanaf Doetinchem en niet deHuet
 • J.J. van der Wal

  2 weken geleden
  Meneer is vast geen treiner, dan zou hij weten hoeveel behoefte er bestaat aan dubbel spoor. Met enkel spoor is de kans op storingen en treinuitval groot, je hebt geen mogelijkheid om uit te wijken. Met dubbelspoor los je in 1 klap een hoop problemen op. En dan nog, meneer denkt allen aan zichzelf en ziet en/of begrijpt de belangen van 2000 tot 3500 reizigers niet. of vind ze niet belangrijk genoeg. De Achterhoek is prima om te wonen, maar moet ook bereikbaar zijn.
 • Johann Janssen

  2 weken geleden
  @van Bennekom klopt maar dat kun je beter diegene zeggen die dit verhaal in deze krant hebben gezet. zijn zeker buitenlanders die hun roots niet in de Liemers en de Achterhoek hebben.
 • Annemarie Houtenbos

  2 weken geleden
  Blijkbaar heeft deze meneer geen vooronderzoek gedaan voordat hij zijn huis kocht. Da’s jammer. Vooral omdat hij daar nu de hele Achterhoek de dupe van wil laten worden. Als ervaren treinforens weet ik dat 13 minuten veel schelen. Meneer kan twee dingen doen: verhuizen of accepteren. Maar om nou meteen de brallende Randstadter uit te hangen, dat geeft ons Randstadters een nog slechtere naam en die hebben we al, als ik de reacties zo lees... Jammer, hoor. Ik voel me hier nou juist zo thuis.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Theatermaker Leo in tranen, nu hij eindelijk weer een lach kan brengen
  Play

  Theaterma­ker Leo in tranen, nu hij eindelijk weer een lach kan brengen

 2. Hoge Raad wijst herziening Arnhemse villamoord af
  Play

  Hoge Raad wijst herziening Arnhemse villamoord af

Achterhoek