Fietsenfabrikant Van Raam heeft een hypermoderne duurzame fabriek in Varsseveld.
Volledig scherm
PREMIUM
Fietsenfabrikant Van Raam heeft een hypermoderne duurzame fabriek in Varsseveld. © theo kock persfotografie

Duizenden extra arbeiders nodig: ‘Anders verslechtert leefbaarheid en trekken bedrijven weg’

DOETINCHEM - Bedrijven trekken weg uit de Achterhoek als er niet snel duizenden arbeidskrachten bijkomen. Als er niks gebeurt, is er in 2030 naar schatting een tekort van 27.000 arbeidskrachten. Vooral in de zorg en techniek zijn er duizenden mensen nodig. 

12 reacties

 • P Van de Kaa

  18 uur geleden
  Voorrang bij huur- en koopwoningen voor starters uit de achterhoek met een economisch belang.
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  1 week geleden
  Johan Janssen Misschien verdien je meer westwaarts, maar het wonen is daar ook stukken duurder! Dus hou je per saldo niet meer over
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  1 week geleden
  Huizen worden opgekocht door ouderen uit het westen , die houden geld over als ze daar verkocht hebben en hier rianter kopen Jongeren kunnen die bedragen dan niet overbieden, betaalbare huur? waar dan?
 • Ed Temp

  2 weken geleden
  Er is een trek gaande van de stad naar het platteland sinds de Coronacrisis. Dit zorgt er onder andere voor dat er geen betaalbaar huis te koop staat in de regio. Waar gaan die 27.000 extra mensen wonen?
 • Johann Janssen

  3 weken geleden
  @Coen Heveling volgens mij maak jij ook keuzes zo wil je zelfs bedrijven laten vertrekken terwijl ik betere alternatieven nastreef voor de Achterhoekers, die al jaren worden achtergesteld. met andere woorden mijn wegen naar Rome geven aan waar het aan mankeert hier in de Aachterhoek.
 1. De Vijverberg in vuur en vlam: supporters De Graafschap onthalen selectie met grote sfeeractie na gelijkspel bij Cambuur
  video
  11

  De Vijverberg in vuur en vlam: supporters De Graafschap onthalen selectie met grote sfeeractie na gelijkspel bij Cambuur

  DOETINCHEM - Alsof promotie naar de eredivisie al een feit is: zo werd de selectie van De Graafschap in de nacht van vrijdag op zaterdag onthaald na het gelijkspel bij Cambuur (1-1). Honderden supporters van de Doetinchemse eerstedivisionist zorgden ín stadion De Vijverberg voor een grote sfeeractie en betuigden op die manier hun steun aan de spelersgroep en stafleden.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Grote protestmars tegen coronamaatregelen loopt uit de hand
  Play

  Grote protest­mars tegen coronamaat­re­ge­len loopt uit de hand

 2. Supporters onthalen teleurgestelde spelers De Graafschap
  Play

  Supporters onthalen teleurge­stel­de spelers De Graafschap

Achterhoek