Fietsenfabrikant Van Raam heeft een hypermoderne duurzame fabriek in Varsseveld.
Volledig scherm
PREMIUM
Fietsenfabrikant Van Raam heeft een hypermoderne duurzame fabriek in Varsseveld. © theo kock persfotografie

Duizenden extra arbeiders nodig: ‘Anders verslechtert leefbaarheid en trekken bedrijven weg’

DOETINCHEM - Bedrijven trekken weg uit de Achterhoek als er niet snel duizenden arbeidskrachten bijkomen. Als er niks gebeurt, is er in 2030 naar schatting een tekort van 27.000 arbeidskrachten. Vooral in de zorg en techniek zijn er duizenden mensen nodig. 

9 reacties

 • J.M. Horst

  1 jaar geleden
  Kunnen wonen, de luxe die nu zelfs voor de middenklasse onbereikbaar is geworden, kan de oplossing zijn om mensen naar de Achterhoek te laten komen om hier ook te laten werken. Een goed woonklimaat is iets dat voor mensen steeds belangrijker wordt.
 • M. v.d. Kaa

  2 jaar geleden
  Voorrang bij huur- en koopwoningen voor starters uit de achterhoek met een economisch belang.
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  2 jaar geleden
  Johan Janssen Misschien verdien je meer westwaarts, maar het wonen is daar ook stukken duurder! Dus hou je per saldo niet meer over
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  2 jaar geleden
  Huizen worden opgekocht door ouderen uit het westen , die houden geld over als ze daar verkocht hebben en hier rianter kopen Jongeren kunnen die bedragen dan niet overbieden, betaalbare huur? waar dan?
 • Ed Temp

  2 jaar geleden
  Er is een trek gaande van de stad naar het platteland sinds de Coronacrisis. Dit zorgt er onder andere voor dat er geen betaalbaar huis te koop staat in de regio. Waar gaan die 27.000 extra mensen wonen?

In samenwerking met indebuurt Doetinchem