Vanaf De Bleek zicht op de Lagere Technische School (LTS) die in 1956 in gebruik werd genomen. Rechts de semi-permanente lokalen die al in 1949 in gebruik werden genomen. De afbraak daarvan was in 1961.
Volledig scherm
PREMIUM
Vanaf De Bleek zicht op de Lagere Technische School (LTS) die in 1956 in gebruik werd genomen. Rechts de semi-permanente lokalen die al in 1949 in gebruik werden genomen. De afbraak daarvan was in 1961. © Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers

Duizenden kinderen leerden een vak aan de Spinbaan

DOETINCHEM - Waar nu het Erfgoedcentrum en de bibliotheek in Doetinchem zijn gevestigd, is tientallen jaren onderwijs gegeven. Van 1955 tot 2009 was het complex aan de Spinbaan het domein van de Algemene Technische School. Duizenden Achterhoekers, vooral jongens, hebben er een vak geleerd.

De basis van wat daarvoor de ambachtsschool heette lag aan de Houtkampstraat, bij de voormalige veemarkt. Vanaf 1907. ,,Ik heb daar nog op school gezeten”, zegt Herman Jansen (86). Van 1965 tot 1992 was hij docent aan de Spinbaan in de vakken machinebankwerken en fijnmetaal bewerken. ,,Een prachtige tijd. Ik voel me nog steeds een geluksvogel”, zegt de Terborgenaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek