Jos  en Samuel van Rooijen genieten van de zon in hun lommerrijke tuin.
Volledig scherm
PREMIUM
Jos en Samuel van Rooijen genieten van de zon in hun lommerrijke tuin. © Familie Van Rooijen

Echtpaar dat in zorghotel Laag-Keppel woonde sterft binnen drie dagen aan corona: ‘Voor altijd bij elkaar’

Voormalig ondernemer Sam van Rooijen is op 93-jarige leeftijd overleden. Hij bezweek zaterdag aan de gevolgen van corona. Zijn tien jaar jongere vrouw Jos werd als eerste besmet met dat verwoestende virus en leek weer op te krabbelen, totdat haar situatie maandagavond ineens verslechterde. De volgende dag stierf ook zij. 

Het paar wordt maandag gezamenlijk begraven op de Laarmanshoek in Ommen. ,,Het is heel hard en onwerkelijk dat het zo moet gaan.’’ 

Sam (voluit Samuel) en Jos werden geboren als kinderen van grote gezinnen op het Utrechtse platteland, nabij de Vinkeveense Plassen. Hij in 1926 in Loenersloot, zij in het 10 kilometer verderop gelegen Mijdrecht.

 ,,Ze waren er niet rijk maar wel gelukkig’’, vertelt schoonzoon Ton Bruijne mede namens zijn vrouw Sylvia (56), haar jongere zus Eveline (49) en zwager Dick Docter. Sam van Rooijen was in zijn jonge jaren het liefst lekker buiten bezig. 

Verzetsman en marinier

,,Vissen en jagen deed hij graag, dieren opzetten, bezig met de boomgaard. In de oorlog was hij actief in het verzet, samen met zijn broer, bijvoorbeeld bij het droppen van wapens.

Na de bevrijding werd hij marinier en werd hij ingezet in de strijd tegen de Japanse bezetting van Indië, dat later overging in de politionele acties tegen de Indonesiërs. Daar heeft hij veel meegemaakt, waar hij vaak over vertelde. Hij sprak ook vloeiend Maleis, hij kon zelfs als tolk dienen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek