De Oude IJssel slingert van de Duitse grens via Ulft en Doetinchem naar Doesburg.
Volledig scherm
PREMIUM
De Oude IJssel slingert van de Duitse grens via Ulft en Doetinchem naar Doesburg. © Jan Ruland van den Brink

Ecolodges, jachthavens en mangrovebos; gemeenten dromen over aantrekkelijker maken van Oude IJssel

DOESBURG / ULFT - De Oude IJssel moet aantrekkelijker worden voor recreanten, natuurliefhebbers en bedrijven. Zes gemeenten en het waterschap Rijn en IJssel hebben daarvoor de handen ineengeslagen. De eerste verkennende onderzoeken zijn inmiddels gedaan, ondersteund door het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

8 reacties

 • Johann Janssen

  5 dagen geleden
  dan zou ik eerst de plannen van al die zonnewoestijnen meteen in de prullenbak gooien. want als die woestijnen er komen komt hier geen vakantieganger meer. die komen voor de rust en natuur niet voor een iets te grote beek.
 • theo houkes

  5 dagen geleden
  Ja daar kunnen ze in Doesburg over mee praten zie de smurf haven miljoenen in het water gekiepert en hoever zijn we nu behalve een spreuk op de kade muur en een schilderij op een muur gekalkt en dat is het dus geen moer verder alle plannen hiervoor zijn al mislukt dus weggegooid geld niet meer inkomen heeft geen zin
 • Rene Willemsen

  5 dagen geleden
  Als de Gemeente Oude IJselstreek eens zou beginnen met meer maar vooral ook betaalbare aanlegplaatsen voor boten in Ulft en Terborg aan te leggen en in beide plaatsen een verharde helling om je boot in en uit het water te kunnen halen. Deze zou men kunnen realiseren op het zwarte plein in Ulft.
 • H. Oostijen

  6 dagen geleden
  Ja, een fietspad langs de oude IJssel. Daar zijn de planners hier nog niet opgekomen. Schijnveiligheid langs rotondes over een wanstaltig industrieterrein. Dat wel....
 • Jaap De Boer

  6 dagen geleden
  Lokale ruimtelijke ordening zou verboden moeten worden. Hou op met “plannen”, sloop die afzichtelijke bedrijfshallen en leg een wandelpad en een fietspad aan. Ecolodges. Mangrovebossen... pffff. Zeker ook graag malariamuggen erbij. Idioot.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Supporters onthalen teleurgestelde spelers De Graafschap
  Play

  Supporters onthalen teleurge­stel­de spelers De Graafschap

 2. Spektakel vanuit de trekker: Superboeren uitgezwaaid op A18
  Play

  Spektakel vanuit de trekker: Superboe­ren uitge­zwaaid op A18

Achterhoek