Een dagje proeven aan het werk bij de brandweer in Doetinchem: ‘Heel anders dan achter een bureau zitten’

videoDOETINCHEM - Met een evenement op het Doetinchemse Simonsplein wilde de brandweer Doetinchem zaterdag potentiële vrijwilligers bereiken.

Ondanks zijn enthousiasme hoorde Sep niet bij de doelgroep. De Doetinchemse Remy Derksen hoort daar nu wel toe. Net als Sep heeft ze al lang een passie voor het werk dat de brandweer doet, vertellen haar ouders. Met bril, helm en brandweerjas als bescherming knipt ze met een grote, elektrische schaar een deur uit een auto, een situatie waar de brandweer bij ongelukken voor ingeschakeld kan worden. 

,,Ze heeft vorig jaar al laten weten dat ze graag bij de brandweer wil’’, zegt Robert Spijkerman van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG), waar de brandweer Doetinchem onder valt. ,,We hebben haar toen geadviseerd eerst school af te maken.’’ Inmiddels heeft ze het vwo-diploma, een baan en is ze er klaar voor om zich als brandweervrijwilliger aan te melden.

Tekst gaat verder onder de foto. 

Sep (3) staat er met zijn neus bovenop.
Volledig scherm
Sep (3) staat er met zijn neus bovenop. © Jan van den Brink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek