Drugslab-in-wording in het buitengebied van Baak, vorige maand ontdekt. ,,Geregeld wordt op het platteland een drugslab gevonden en we hebben hier steeds meer leeg vastgoed’’, zegt burgemeester Mark Boumans van Doetinchem.
Volledig scherm
PREMIUM
Drugslab-in-wording in het buitengebied van Baak, vorige maand ontdekt. ,,Geregeld wordt op het platteland een drugslab gevonden en we hebben hier steeds meer leeg vastgoed’’, zegt burgemeester Mark Boumans van Doetinchem. © DG

Een op zeven Achterhoekse boeren benaderd door crimineel, meldt dit rapport: ‘Het komt deze kant op’

DOETINCHEM - 15 procent van de boeren in de Achterhoek is wel eens benaderd door criminelen. Die willen het vastgoed gebruiken als drugspanden. ,,Als we niet oppassen is drugs dadelijk het belangrijkste exportproduct van de Achterhoek”, zegt Mark Boumans, burgemeester van Doetinchem. ,,Dat is het laatste dat we willen.”

4 reacties

 • tgm beuningen

  3 jaar geleden
  Gezien de regelgeving is dat makkelijker gezegd dan gedaan, want inmiddels mag er niet veel meer.
 • Kathy

  3 jaar geleden
  Ik ga er toch vanuit dat geen enkele boer hieraan meewerkt?
 • Joris

  3 jaar geleden
  Ten eerste is het een aanname, daarnaast zou  bij navraag, maar een klein deel van de boeren  aangeven dat ze zijn benaderd. Boeren zijn ook niet gek.En boeren kunnen met hun boerenverstand op boerenklompen ook wel goed nagaan dat de hoofdprijs voor een oude schuur een 'bepaald' soort handel betreft. 
 • trees massop

  3 jaar geleden
  Zou, zeggen boeren verhuur u schuur aan caravans  krijg u ook vergoeding voor en heeft u geen naar gevoel  bij wat er rond spookt op u erf

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek