Mariëlle Brouwer.
Volledig scherm
PREMIUM
Mariëlle Brouwer. © Jan Ruland van den Brink

Eenzame Brandon (26) en Mariëlle (27) zoeken een maatje via Twitter: ‘Alleen zijn went niet’

DEEST/DOETINCHEM - Brandon Faber (26) uit Deest en Mariëlle Brouwer (27) kennen elkaar niet. Één ding hebben ze gemeen: ze zijn eenzaam. In de zoektocht naar nieuwe vrienden plaatsten ze een oproep op Twitter, geïnspireerd op het relaas van de Nijmeegse Nadï van de Watering. ,,Het is tijd voor verandering.”

Een middagje gamen. Een filmpje pakken met vrienden. Gewoon een kopje thee drinken. Mariëlle Brouwer (27) wil het zó graag. Maar het zit er amper in. ,,Ik voel me eenzaam. Dat durf ik wel te zeggen. Een paar vrienden heb ik nog. Bijna alle vriendschappen zijn verwaterd.” 

De Doetinchemse hoopt snel op verandering. ‘Waarom zou ik het niet proberen?', schreef ze op Twitter, met daarbij de hashtags maatjegezocht en eenzamejongeren. ,,Ik zag op Twitter dat ik niet de enige eenzame twintiger ben. Ongelooflijk veel mensen deelden die hashtag.”

Chronische ziekte

Mariëlle Brouwer.
Volledig scherm
Mariëlle Brouwer. © Jan Ruland van den Brink

Hoe het voelt om vrienden te hebben, weet ze best. Ooit had ze er zat. Stapavonden, etentjes, gezelligheid: het was vanzelfsprekend. De chronische ziekte fibromyalgie heeft roet in het eten gegooid. 

Het is een soort reuma in de weke delen van het lichaam. Constant pijn in spieren en bindweefsel, moeheid en klachten als een prikkelbare darm en migraine: Brouwer, die al vanaf jongs af aan met pijn kampt en op haar 20e de diagnose kreeg, heeft er mee leren leven.

,,Door alle pijn heb ik ook in een depressie gezeten. Ik ben 100 procent afgekeurd, dus veel thuis. M’n studie leraar gebarentaal in Utrecht kon ik niet afmaken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek