Een dieseltrein op het station van Doetinchem.
Volledig scherm
PREMIUM
Een dieseltrein op het station van Doetinchem. © Jan Ruland van den Brink

Einde dieseltrein nadert: eerste proef met trein op batterijen tussen Zevenaar en Doetinchem

ARNHEM - Op het spoor tussen Zevenaar en Doetichem gaat in de komende maanden voor het eerst een elektrische batterijtrein rijden. Het is de eerste stap naar het verdwijnen van de dieseltreinen die nu nog op dit traject en op andere trajecten in de provincie rijden. 

8 reacties

 • Rik Steenwinkel

  1 week geleden
  @richy: dit type trein (WINK met accu + bovenleiding) is nog niet toegelaten in Nederland, en het is WEL een experiment omdat er voor deze variant getest moet worden of bijvoorbeeld de treinbeveiliging geen storingen ondervindt. @Marco: mogen we de CO2 uitstoot van de diesels bij jou afleveren?
 • richy vervuurt

  1 week geleden
  20 jaar terug werd er al mee getest in het geheim in Engeland op prive spoor zonder passagier's door een japans bedrijf dat ook auto's maakt heb de treinen zelf gezien toen dus ik weet dat dit in Nederland geen nieuw iets is dus niet klagen over een experiment want dat is het niet.
 • Ceciel Buijser

  1 week geleden
  Wat een zure mensen hier. Gelukkig zijn er nog een heleboel Nederlanders die wel voor de vooruitgang zijn.
 • Marco Wegma

  1 week geleden
  Ja want accu’s/batterijen zijn milieuvriendelijk…. Wat een onzin
 • Michel Van de Zand

  1 week geleden
  Misschien bij iedere zitplaats zo'n fiets plaatsen die middels een dynamo de batterij van de trein oplaad. heb je een aantal vliegen in 1 klap. De conditie van de reiziger wordt verbetert, geen uitstoot van co2/stikstof niet direct of indirect. Wil je sneller naar huis moet je even iets harder trappen. Stel je eens voor, op de zijkant van de trein staat geschreven "deze trein rijdt op een boterham met pindakaas".

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek