Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

En dan zégt een kennis het zinnetje weer: morgen kan ik onder een auto komen

COLUMN WILLEMIEN WEERMANHet zit hem hoog. Het zinnetje. Of beter gezegd, de zin. Want voor lange Leo, een lotgenoot die regelmatig bij me komt theeleuten, is het groot. Iets met hoofdletters: Morgen Kan Ik Onder Een Auto Komen. Zelf heb ik die zin al drie keer in een half jaar gehoord. Ik wist er aanvankelijk ook geen raad mee. Dus als lange Leo er over begint, ben ik benieuwd naar zijn versie.

Het overkomt hem in de supermarkt. Daar loopt hij een oude kennis tegen het lijf. Die hoorde over zijn ziekte en vraagt hoe het gaat. Leo vertelt hem het hoognodige. Waaronder dat hij niet oud zal worden omdat zijn kanker ongeneeslijk is. ,,En dan gebeurt het”, zegt Leo. ,,Die kennis zegt dat hij misschien óók niet oud wordt. Want hij kan morgen onder een auto komen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek