Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Paul Rapp

En plots is het centraal eindexamen afgelast: ‘Spannend voor leraren en leerlingen’

ReconstructieDOETINCHEM/ WINTERSWIJK - Wel of geen centraal eindexamen op de middelbare scholen in tijden van corona? Zie de worsteling van scholieren, ouders en schoolbesturen op dinsdag, tot voor kort een normale schooldag.

08.45 uur

Nadat de stallingen een week lang vrijwel leeg waren, hangen nu bij het Rietveld Lyceum en het Ulenhofcollege in Doetinchem weer fietsen in de rekken. Ze zijn van middelbare scholieren die - corona of niet - toch maar naar school zijn gegaan om hun schoolexamen te maken.

Op het Ulenhof doen zestig mavo-leerlingen examen wiskunde. Een voor een worden ze de aula en de lokalen ingeleid, waar ze een plek krijgen op minstens anderhalve meter van elkaar.

Op het plein voor de entree van het Ulenhof staat voor de gelegenheid een schoolbord. Daarop formulieren met corona-instructies voor de mavo- en havo-leerlingen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek