Volledig scherm
PREMIUM
Kbrom Tukue Futur, Fukada Tesfai en Haben Gebregergish (v.l.n.r) hebben hun fietsenmakersdiploma gehaald. © Jan Ruland van den Brink

Eritrese vluchtelingen aan de slag als fietsenmaker in regio Doetinchem

DOETINCHEM - Drie Eritrese vluchtelingen hebben gisteren in Doetinchem het diploma assistent-fietsenmaker in ontvangst genomen. En ze hebben al werk.

Het Engels van de 32-jarige Kbrom Tukue Futur, twee jaar terug gevlucht met zijn vrouw uit Eritrea en wonend in Doetinchem, houdt niet over, zijn Nederlands vooralsnog ook niet.

Maar woorden als ‘spaak’, ‘versnellingsapparaat’ en ‘fietsbel’ heeft hij zich eigen gemaakt. En bovendien de technische kneepjes van het vak tijdens de opleiding tot assistent-fietsenmaker, die hij volgde van september vorig jaar tot begin mei. ,,20 mei ben ik begonnen als monteur van fietsen bij Van Raam in Varsseveld”, zegt Kbrom. ,,Ik werk er vijf dagen in de week.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek