Volledig scherm
PREMIUM
Kbrom Tukue Futur, Fukada Tesfai en Haben Gebregergish (v.l.n.r) hebben hun fietsenmakersdiploma gehaald. © Jan Ruland van den Brink

Eritrese vluchtelingen aan de slag als fietsenmaker in regio Doetinchem

DOETINCHEM - Drie Eritrese vluchtelingen hebben gisteren in Doetinchem het diploma assistent-fietsenmaker in ontvangst genomen. En ze hebben al werk.

Het Engels van de 32-jarige Kbrom Tukue Futur, twee jaar terug gevlucht met zijn vrouw uit Eritrea en wonend in Doetinchem, houdt niet over, zijn Nederlands vooralsnog ook niet.

Maar woorden als ‘spaak’, ‘versnellingsapparaat’ en ‘fietsbel’ heeft hij zich eigen gemaakt. En bovendien de technische kneepjes van het vak tijdens de opleiding tot assistent-fietsenmaker, die hij volgde van september vorig jaar tot begin mei. ,,20 mei ben ik begonnen als monteur van fietsen bij Van Raam in Varsseveld”, zegt Kbrom. ,,Ik werk er vijf dagen in de week.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Massale vechtpartij in centrum Doetinchem: politiehond grijpt verdachte, agente gewond en vier arrestaties
    UPDATE en VIDEO

    Massale vechtpar­tij in centrum Doetinchem: politie­hond grijpt verdachte, agente gewond en vier arresta­ties

    DOETINCHEM - Een massale vechtpartij in het centrum van Doetinchem heeft afgelopen nacht tussen 3.00 en 4.00 uur voor veel tumult gezorgd. De politie rukte uit met meer dan twintig wagens en zo’n 50 agenten om de knokpartij te beteugelen. Ook twee politiehonden werden ingezet. Een agente raakte lichtgewond doordat op haar werd ingetrapt. Vier mannen zijn opgepakt.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek