Volledig scherm
© Thinkstock

Estafetteloop voor goede doel dwars door Achterhoek

DOETINCHEM - 60 recreatieve hardlopers rennen zaterdag 26 en zondag 27 november in estafette dwars door de Achterhoek. Totaal wordt een afstand van 230 kilometer afgelegd. De finish is op het Simonsplein in Doetinchem.

Doel is geld bij elkaar brengen voor het Inloophuis in Doetinchem, Hospice De Lelie in Winterswijk en Hospice Zutphen.

Goed doel
De estafette is een initiatief van Bax Advocaten en Belastingkundigen. „De voorgaande drie jaren liepen we estafettes voor Serious Request", zegt organisator Mike Timmer. „Dat leverde steevast 20.000 à 30.000 euro op, maar het was toch wat onbevredigend. Het kwam een beetje op de grote hoop. Nu zijn het heel tastbare goede doelen in de regio."

Route
„De route gaat dwars door de Achterhoek", zegt Timmer. "We vertrekken vanaf het Inloophuis in Doetinchem op zaterdagmorgen om 10.00 uur. 26 uur later komen we aan op het Simonsplein om 12.00 uur. Dat betekent dat een groot deel van de route 's nachts wordt gelopen."

Ernst Daniël Smid schiet de lopers weg. De route loopt van Doetinchem, 's-Heerenberg, Ulft en Aalten naar Winterswijk. Rond middernacht rennen de lopers door Geesteren. Via Lochem gaat het naar Zutphen en vandaar via Bronkhorst, Doesburg en Zelhem weer naar Doetinchem.

Lopers
Het sponsorgeld wordt grotendeels door de lopers zelf bijeengebracht: elke deelnemer stort 300 euro. Onder de deelnemers zitten advocaten, specialisten van het ziekenhuis en directeuren van ondernemingen.

De lopers zullen elk drie à vier routes afleggen van tussen de 6 en 9 kilometer. „Gemiddeld loopt iedereen 20 kilometer", zegt Timmer. „Dat voel je de volgende dag wel." De lopers worden vergezeld van een bus.

Ook wordt geld verzameld met schenkingen van bedrijven. Bovendien zijn er lantaarntjes te koop voor 1 euro bij Bax, om langs de route te hangen.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek