Esther Vriezen.
Volledig scherm
PREMIUM
Esther Vriezen. © Theo Kock

Esther (51) moest 28.000 euro terugbetalen aan de Belastingdienst: ‘Dan weet je dat het fout zit’

DOETINCHEM - Ze leefde jarenlang in armoede, Esther Vrieze uit Doetinchem. Vanwege de toeslagenaffaire moest ze 28.000 euro terugbetalen aan de Belastingdienst. Inmiddels is ze er weer bovenop en ze ziet zichzelf niet als slachtoffer. ,,Je hebt twee opties: op de bank zitten pietlippen, of je gaat het leven aan.”

7 reacties

 • Ton Verkerk

  2 maanden geleden
  Sterk, veerkrachtig en zonder rancune; dat is grote klasse!
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  En de schuldigen aan deze debacel rommelen maar door in Den Haag.
 • Magda Rijk

  2 maanden geleden
  Misstanden binnen de Belastingdienst vonden al lang plaats lang voordat de Bulgarenfraude afspeelde blijkt uit onderzoek. Deze strenge fraudejacht is een belangrijke oorzaak van wat we nu kennen als de toeslagenaffaire. In tegenstelling tot hoe nu vaak in de media wordt gesuggereerd, ligt het startpunt van de toeslagenaffaire dus ook niet bij de Bulgarenfraude. Alleen toen stonden de systemen rond de toeslagen en de werkwijze van de belastingdienst nog niet hoog op de agenda bij media/politiek
 • PGH litjens

  2 maanden geleden
  Iedereen moet zich eens afvragen hoe het kan dat de kinderopvangtoeslagaffaire zo massaal heeft kunnen gebeuren gedurende 10 jaar of langer. Waarom is dit niet eerder naar buiten gekomen ? Is een rubriek anoniem klagen de oplossing ?
 • Hans de Graaf

  2 maanden geleden
  Mooi om te lezen, dat deze vrouw, ondanks alle ellende weigert te klagen. Nog mooier dat ze haar -helaas- opgedane kennis, gebruikt om lotgenoten te helpen. Respect!

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek