Esther Vriezen.
Volledig scherm
PREMIUM
Esther Vriezen. © Theo Kock

Esther (51) moest 28.000 euro terugbetalen aan de Belastingdienst: ‘Dan weet je dat het fout zit’

DOETINCHEM - Ze leefde jarenlang in armoede, Esther Vrieze uit Doetinchem. Vanwege de toeslagenaffaire moest ze 28.000 euro terugbetalen aan de Belastingdienst. Inmiddels is ze er weer bovenop en ze ziet zichzelf niet als slachtoffer. ,,Je hebt twee opties: op de bank zitten pietlippen, of je gaat het leven aan.”

6 reacties

 • Ton Verkerk

  1 jaar geleden
  Sterk, veerkrachtig en zonder rancune; dat is grote klasse!
 • Magda Rijk

  1 jaar geleden
  Misstanden binnen de Belastingdienst vonden al lang plaats lang voordat de Bulgarenfraude afspeelde blijkt uit onderzoek. Deze strenge fraudejacht is een belangrijke oorzaak van wat we nu kennen als de toeslagenaffaire. In tegenstelling tot hoe nu vaak in de media wordt gesuggereerd, ligt het startpunt van de toeslagenaffaire dus ook niet bij de Bulgarenfraude. Alleen toen stonden de systemen rond de toeslagen en de werkwijze van de belastingdienst nog niet hoog op de agenda bij media/politiek
 • PGH litjens

  1 jaar geleden
  Iedereen moet zich eens afvragen hoe het kan dat de kinderopvangtoeslagaffaire zo massaal heeft kunnen gebeuren gedurende 10 jaar of langer. Waarom is dit niet eerder naar buiten gekomen ? Is een rubriek anoniem klagen de oplossing ?
 • Hans de Graaf

  1 jaar geleden
  Mooi om te lezen, dat deze vrouw, ondanks alle ellende weigert te klagen. Nog mooier dat ze haar -helaas- opgedane kennis, gebruikt om lotgenoten te helpen. Respect!
 • Lisa visser

  1 jaar geleden
  28.000 is niet zoveel. Over 8 jaar is dat 295 per maand. Deze schuld is te verdelen over 2 personen aangezien haar ex-man aansprakelijk is voor de helft. Dan zou dit op 150 per maand uitkomen. Er zijn mensen met een veel hogere schuld door de maatregelen die ivm corona nu worden genomen. Daar mag meer aandacht voor zijn dan opnieuw de toeslagen affaire. (Veel die hun kinderen naar opa en oma brachten én daarvoor ook nog kinderopvangtoeslag voor aan gevraagd hadden. Dat is dom dus)

In samenwerking met indebuurt Doetinchem