Volledig scherm
Hisham el Doeri. © Theo Kock

Ex-dakloze start 'oefenhuis' voor kwetsbare jongeren in Doetinchem

DOETINCHEM - Doetinchem krijgt een huis waar kwetsbare jongeren kunnen leren zelfstandig te wonen. Het project heet Ons Huis en gaat in februari 2017 van start.

Ons Huis is opgezet door Hisham el Doeri, een 29-jarige Doetinchemmer van Irakese afkomst. Hij heeft zelf een moeilijke periode gehad in zijn leven waarin hij geen vaste woonplaats had, in kraakpanden sliep en veel drugs gebruikte. Nu doet hij een opleiding sociaal-cultureel werk.

Preventie
„Ik heb zelf niet de juiste hulp gehad toen ik die nodig had, onder meer met huisvesting", zegt El Doeri. „Daardoor kwam ik op straat terecht en werden mijn problemen veel ernstiger. Ik wil voorkomen dat dit andere jongeren ook overkomt."

Ons Huis richt zich op jongeren die (nog) niet zelfstandig kunnen wonen, maar die niet door de regulieren hulpverlening geholpen kunnen of willen worden.

Meerdere huizen
Het project gaat van start met één woning in Doetinchem, die door woningcorporatie Sité beschikbaar is gesteld. El Doeri gaat er wonen als hoofdbewoner. Naast hem is er ruimte voor twee of drie jongeren uit de doelgroep. El Doeri gaat hen begeleiden. Het is de bedoeling dat er op den duur meerdere huizen open gaan, ook in andere steden. „Zodat er een Ons Huis-netwerk ontstaat door het hele land", aldus el Doeri.

Lees in De Gelderlander van zaterdag 19 november, editie Achterhoek, een interview met Hisham el Doeri.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek