Volledig scherm
© Theo Kock

Explosieve stoffen gevonden na plofkraak in Doetinchem, gebied deels vrij

DOETINCHEM -  De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft vrijdagmiddag na de plofkraak van donderdagavond explosieve stoffen gevonden in de Houtsmastraat in Doetinchem. De stoffen worden verwijderd en onderzocht door de EOD. 

Dat meldt de politie. De EOD is sinds vrijdagmorgen bezig met onderzoek in het gebied. Door de plofkraak is het een ravage rondom de pinautomaat van ABN Amro. Het terrein rondom de pinautomaat was vanwege het onderzoek lange tijd ruim afgezet met linten. 

Inmiddels is het gebied voor een deel weer vrijgegeven, volgens de politie. Alleen de directe omgeving van het gebouw is nog afgezet vanwege de sloop. Onder meer de Albert Heijn werd ontruimd. Deze kan later deze middag weer open. Of dit betekent dat ook de Aldi kan heropenen, is nog onduidelijk. Het filiaal had deze vrijdag een feestelijke heropening gepland. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek