Volledig scherm
De thuiswedstrijd van De Graafschap tegen FC Eindhoven, eerder dit seizoen. © BSR Agency

FC Eindhoven baalt van wegblijven Graafschap-fans: ‘Wij willen graag altijd een vol stadion’

DOETINCHEM/ EINDHOVEN - De Graafschap-supporters blijven vrijdag weg bij de uitwedstrijd van hun club tegen FC Eindhoven. En dat vindt de Brabantse club ‘heel vervelend’. ,,Fans van de bezoekende club zijn bij ons van harte welkom. Wij hebben het liefst altijd een vol stadion, inclusief het uitvak”, zegt FC Eindhoven-directeur Wim van den Broek.

De fans van de De Graafschap boycotten de uitwedstrijd omdat de meeste van hen verplicht met de bus naar Brabant moeten.

Gesprekken tussen club en gemeente om de Graafschap-fans toch te laten komen hebben tot niets geleid. ,,Dit scheelt ons omzet, en het draagt ook niet bij aan de sfeer in het stadion”, zegt Van den Broek. Hij noemt de kans ‘zeer klein’ dat komende week alsnog een oplossing wordt gevonden.

‘Geen invloed op veiligheidsregels’

Quote

Dit scheelt ons omzet, en het draagt ook niet bij aan de sfeer in het stadion.

Wim van den Broek, FC Eindhoven

Dat FC Eindhoven nu wordt weggezet als ongastvrij voor uitsupporters is volgens Van den Broek onterecht. ,,Dat de fans maar met een beperkt aantal eigen auto’s mogen komen, ligt aan de veiligheidsregels van de gemeente en de politie”, zegt hij. ,,Daar hebben wij geen invloed op.”

Bij het stadion in Eindhoven is slechts plek voor 25 auto’s, wat betekent dat maximaal 125 fans met de eigen auto naar de wedstrijd kunnen. In het uitvak kunnen 475 mensen, waardoor honderden andere supporters verplicht met de bus zouden moeten.

En daar hebben ze geen zin in, lieten de zes grootste de supportersgroepen weten in een gezamenlijk statement. Eerder boycotten zij om dezelfde reden al de uitwedstrijd tegen MVV, begin dit seizoen. Ook in Maastricht bleef het uitvak destijds leeg.

FC Eindhoven - De Graafschap begint vrijdag om 20.00 uur.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek