Jongeren die het coronavirus hebben opgelopen tijdens het uitgaan, hebben corona meegenomen naar huis, zegt GGD-arts Ashis Brahma. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Jongeren die het coronavirus hebben opgelopen tijdens het uitgaan, hebben corona meegenomen naar huis, zegt GGD-arts Ashis Brahma. Foto ter illustratie. © Jan Ruland van den Brink

Feestende jongeren hebben gezinsleden corona gegeven: ‘Ze hebben het virus meegenomen naar huis’

DOETINCHEM - Veel fanatieke feestgangers die ruim twee weken geleden corona hebben gekregen tijdens het uitgaan, hebben in de tussentijd ook hun huisgenoten geïnfecteerd. ,,Dat zien we aan de leeftijd: het zijn nu meer en vaker wat oudere mensen die besmet zijn”, zegt Ashis Brahma, infectiearts bij de GGD.

31 reacties

 • tinus aardsen

  1 jaar geleden
  @ Jeroen Cox,tuurlijk horen jongeren los te gaan, maar niet ten koste van mensenlevens, Die verdeeldheid hebben ze er zelf naar gemaakt, dus niuet zeuren! Als die jongeren van begin af aan zich hadden gedragen, waren we nu al een heel stuk verder, dan bijna terug bij af! ze moeten de dienstplicht maar weer invoeren, dan hadden we een stuk minder criminaliteit, want daar leren ze wel daar om zich te gedragen!!
 • petra damme

  1 jaar geleden
  geef de jeugd maar de schuld reisadvies klopt ook niet gelderlander zegt kreta donker rood wijs op reis zegt geel /groen en daarzit de jeugd nu ik kom van mallorca af niet het uitgaansleven maar daar ook niets aan de hand wie moet je nu nog geloven? zegt het maar
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Beetje rare vraag Lisa, het ligt wel iets genuanceerder, dit is er maar één aspect van.
 • Lisa visser

  1 jaar geleden
  Hoeveel % van de Nederlandse bevolking was écht ziek van de covid?
 • P.I. Staker

  1 jaar geleden
  Reminder, er gingen tijdens de piek meer dan 300.000 mensen per dag naar "Testen voor Toegang", dit staat los van de GGD lijn en dan voornamelijk de negatieve uitslagen. Met een recent geschatte prevalentie van 16.000 (0,0009% op 17,4mln inwoners), en een RT-PCR selectiviteit van 90% en specificiteit van 99% (onrealistisch hoog), als 10.000 mensen getest worden zullen er nauwelijks vals-negatieven zijn maar zal waarschijnlijk 92% van de positieve uitslagen vals-positief zijn.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek