Volledig scherm
Fietsen in de binnenstad voor het middaguur mag definitief in Doetinchem. © DE GELDERLANDER

Fietsen centrum Doetinchem mag in ochtend, wél strengere controle

DOETINCHEM - Fietsen voor het middaguur in de binnenstad van Doetinchem wordt definitief toegestaan. De proef, die maart 2017 in is gegaan, is volgens de gemeente een succes en wordt omgezet in een permanente status. Wel wordt aangekondigd dat deze en volgende maand extra wordt gecontroleerd.

Daarnaast worden 19 september nieuwe borden aan de rand van de binnenstad geplaatst. De borden maken duidelijk dat de fietser 'gast' is en alleen voor 12 uur door het centrum mag fietsen. De controleurs letten er ook op of het fietsgedrag aanvaardbaar is. Met name de winkeliers hebben aangedrongen op extra controles. 

Scooters

Extra controle is wel nodig want menigeen fietst nu ook na het middaguur door de binnenstad. Soms wordt ook hard gefietst tussen de voetgangers door. Ook rijden er nu en dan scooters door de winkelstraten, wat ook voor het middaguur verboden is. 

Niettemin heeft een onderzoek, waarbij ruim 300 mensen vragen zijn gesteld, uitgewezen dat zowel bezoekers van het centrum als mensen die in het centrum werken positief staan tegenover het fietsen in de ochtenduren. 

In bijvoorbeeld Nijmegen mag fietsen in de binnenstad al langer. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Langerakse hut Vulcanus vermaard en gevreesd
  PREMIUM

  Langerakse hut Vulcanus vermaard en gevreesd

  DOETINCHEM/LANGERAK - Het faillissement van Vulcanus staat niet op zichzelf. De metaalgieterij kent een roerige geschiedenis in Langerak. Stof, trillingen, geluidsoverlast, stank. Er was de laatste decennia altijd wel een reden te vinden om te klagen over de inmiddels 125 jaar oude gieterij. Maar altijd lukte het directeur/eigenaar Grietinus Kamps om het bedrijf te laten draaien. Zelfs een faillissement in 2004 bracht daar geen verandering in. Er volgde een succesvolle doorstart.
 2. Doetinchemse kunstenaar Amit Bar toont het blote vrouwenlichaam als visueel genot
  PREMIUM
  vrijdaginterview

  Doetinchem­se kunstenaar Amit Bar toont het blote vrouwenli­chaam als visueel genot

  DOETINCHEM - Een vrouw die poedelnaakt door natuurgebied De Zumpe bij Doetinchem loopt. En een tweede model, met haar naakte lichaam vol bodypaint, doet de klompendans op een akker voor de Bronckhorster molen. Dat zijn twee van de meest bekeken video’s op het YouTube-account van de Doetinchemse kunstenaar Amit Bar. Zijn kunst valt op:,,Ik toon het mooie van de mens.’’

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek