Volledig scherm
PREMIUM
© ANP Koen Suyk

Financiële rampspoed dreigt voor gemeente Doetinchem

DOETINCHEM - De gemeente Doetinchem dreigt acuut in financiële moeilijkheden te raken. Over 2019 dreigt een tekort van ruim 12 miljoen euro, vooral veroorzaakt door zorgkosten die uit de hand lopen. 

Om  te voorkomen dat de algemene reserve (ruim 16 miljoen euro) direct grotendeels wordt opgesoupeerd, zijn er acuut bezuinigingsmaatregelen nodig. Enerzijds moet scherper worden beoordeeld of mensen voor zorg in aanmerking komen om zo de instroom te beperken. Ook wordt gekeken of minder dure vormen van zorg, mits verantwoord, kunnen worden ingezet. 

Daarnaast wordt de hele begroting op alle terreinen - van het verkopen van gemeentelijke gebouwen tot stopzetten van subsidies en projecten - doorgevlooid om te kijken waar bespaard kan worden. Ook is niet uitgesloten dat op termijn de gemeentelijke belastingen verhoogd worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek