Volledig scherm
PREMIUM
© Oppenheimer

FNV: door op te stappen bij Laborijn speelt Oude IJsselstreek mooi weer

DOETINCHEM - ,,De gemeenten Doetinchem, Aalten en Oude IJsselstreek zijn samen in Laborijn gestapt", stelt Wilco Veldhorst, FNV bestuurder in de Achterhoek. ,,Ze zijn dus samen verantwoordelijk voor de puinhoop. Het uitstappen van Oude IJsselstreek uit Laborijn onder leiding van wethouder Peter van de Wardt is een vlucht naar voren. Alsof Laborijn zijn probleem niet is en hij ook niet verantwoordelijk is voor de problemen. Mooi weer spelen, is het."

Veldhorst heeft samen met een handvol FNV-bestuurders die geregeld contact hebben met Laborijn een brief gestuurd naar deze krant. ‘Het gaat de FNV om de toekomst van uitkeringsgerechtigden en werknemers', staat in de brief. ‘We denken graag mee hoe het beter kan.  Daarvoor is een sociaal verder te ontwikkelen regionale organisatie als Laborijn nodig. Dat kan niet volgens het principe ‘elke gemeente voor zich’. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek